Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در میان ابهام مردم و سکوت مسئولان درباره جزئیات و آمار کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه ۹۸، رسانه‌های خارجی و عفو بین الملل آمار‌های متفاوتی از کشته‌شدگان اعتراضات در ایران منتشر کردند. خبرگزاری رویترز در خبر خود از آمار ۱۵۰۰ کشته رونمایی کرد که البته با تکذیب مسئولان داخلی کشور مواجه شد.

از سوی دیگر، با محدودیت رسانه‌های داخلی، رسانه‌های خارجی به عنوان مرجع مردم برای دسترسی به اخبار قرار گرفته است به عقیده بسیاری از کارشناسان، عدم انتشار آمار جان باختگان اعتراضات آبان، جز بی اعتمادی و عمیق‌تر کردن شکاف میان حاکمیت و مردم سود دیگری ندارد و مسئولان به جای تکذیب آمار منتشره، به صورت مستقل آماری از تعداد کشته‌ها اعلام کند و مسئولیت آن را هم بپذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد روح روزنامه‌نگار می‌گوید شکاف و بی‌اعتمادی که میان مردم و ساختار سیاسی و رسانه‌ها و منابع رسمی ایجاد شده، با تکذیب و توجیه حل نمی‌شود و عدم انتشار آمار هیچ توجیه‌ای ندارد.

محمدجواد روح روزنامه‌نگار و فعال سیاسی به رویداد۲۴ می‌گوید: سکوت و انفعال امروز رسانه‌های داخلی در قبال رخداد مهمی، چون اعتراضات آبان‌ماه، نتیجه رفتار و اقدامات گذشته و محصول محدودیت‌های ۲۰ سال گذشته است.

سردبیر هفته‌نامه صدا توضیح داد: توقیف فله‌ای مطبوعات که در سال ۱۳۷۹ صورت گرفت نقطه آغاز روندی بود که نتایج آن را امروز می‌بینیم. توقیف مطبوعات و فیلترینگ سایت‌های خبری مستقل در دو دهه گذشته، به‌تدریج هم جایگاه رسانه‌ها و روزنامه‌ها و هم جایگاه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران را از بین برد و خواسته یا ناخواسته باعث خروج بسیاری از روزنامه‌نگاران توانمند کشورمان به خارج از کشور شد. از سوی دیگر با فیلتر کردن توییتر، تلگرام و بدتر از آن قطع کردن اینترنت، به شکل جدی‌تری مرجعیت رسانه‌های داخلی را از بین بردند و حتی شهروند-خبرنگاران نیز به آن معنا نتوانستند در حوادث اخیر گزارش‌های مستقلی را منتشر کنند.

در فضای تیره و تار و بدون اطلاعات قرار داریم

روح ادامه داد: در فضای تیره‌وتار و بدون اطلاعاتی که اکنون در آن قرار داریم، شرایط به مانند آب گل‌آلودی است که هرکسی از آن ماهی مطلوب خود را می‌گیرد. در این شرایط امکان دارد هر فرد یا رسانه‌ای آماری از تعداد کشته‌شدگان را منتشر کند که بازهم نمی‌توان ایرادی به آن گرفت. چنانکه اخیرا خبرگزاری رویترز آماری از کشته‌شدگان حوادث آبان‌ماه را اعلام کرد، حالا ما هرچقدر هم بگوییم این خبرگزاری یک رسانه صهیونیستی، آمریکایی و... است و تلاش کنیم تا سابقه و اعتبار آن را زیر سوال ببریم؛ بازهم چهره آن مخدوش نمی‌شود و اعتبار و سابقه آن زیر سوال نمی‌رود. حتی اگر این خبر و آمار آن تکذیب شود و نظام خبر‌های جدیدتری را منتشر کند، تاثیر و قدرتی که خبر اول داشته به‌هیچ‌عنوان قابل‌انکار نیست.

این فعال سیاسی با بیان اینکه «مسئله این نیست که رسانه‌های خارجی چه اقدام و واکنشی نشان می‌دهد، مسئله این است که ما در درون کشور چه رفتاری از خود نشان می‌دهیم»، تصریح کرد: ما از مرجعیت رسانه‌ای در داخل کشور که پس از دوم‌خرداد بوجود آمده بود؛ اکنون به جایی رسیده‌ایم که مردم خبر‌ها را از رسانه‌های غیر از رسانه‌های داخلی دنبال می‌کنند و کمترین اعتمادی هم به صداوسیما و رسانه‌های داخلی ندارند.

بی اعتمادی مردم به صدا و سیما و مسئولان بیش از پیش شده است

او ادامه داد: نه‌تنها صداوسیما و رسانه‌ها، بلکه مسئولان نیز در حوادث آبان همانند سایر مسائل دیگر سکوت کردند و باعث شدند تا بی‌اعتمادی مردم به آن‌ها بیش از پیش شود. واقعا مشخص نیست که چرا مسئولان مسئله به این واضحی و شفافی را متوجه نشدند و صرفا به اتهام زدن و زیرسوال بردن رسانه‌ها بسنده کردند.

روح در ادامه تصریح کرد: اینکه مسئولان نسبت به اعلام آمار تعداد کشته‌شدگان به سکوت و تکذیب خبر‌ها بسنده می‌کنند؛ تبعاتی جز بی‌اعتمادی برای جامعه و مردم به همراه ندارد. این یک موضع انفعالی است و حتی اگر منابع رسمی امروز بیایند و آمار بیشتری درباره کشته‌شدگان نسبت به آمار رویترز را اعلام کنند؛ باز هم از این موقعیت انفعال خارج نخواهند شد.

عدم انتشار آمار جان باختگان اعتراضات آبان ماه هیچ توجیهی ندارد

این روزنامه‌نگار تصریح کرد: شکاف و بی‌اعتمادی که میان مردم و ساختار سیاسی و رسانه‌ها و منابع رسمی ایجاد شده، با تکذیب و توجیه حل نمی‌شود.

روح با بیان اینکه «عدم انتشار آمار جان باختگان اعتراضات آبان‌ماه با هیچ منطقی همخوانی ندارد»، تصریح کرد: واقعا نمی‌دانم هدفی که از این رویکرد داشته‌اند، چیست؛ اما باید بدانند که این تصمیم و این سکوت و تکذیب هیچ توجیهی ندارد و نفعی هم از آن، نخواهند برد.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000pnw خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محمد جواد روح اعتراضات آبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۶۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، رئیس پلیس فتا استان خوزستان گفت: هرگونه نشر آگهی یا انتشار مطالب منفی درباره نامزد‌های انتخاباتی و گروه‌های سیاسی در رسانه‌های همگانی و شبکه‌های اجتماعی ممنوع است و در صورت مشاهده، افراد متخلف تحت تعقیب قرار می‌گیرند.
سرهنگ کارآگاه علی حسینی افزود: از آنجا که برابر قانون، پلیس فتا ناظر به اجرای ماده ۷۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی است و به موجب این ماده قانونی درج یا نشر محتوا‌هایی علیه نامزد‌های انتخاباتی، احزاب و گروهک‌های سیاسی یا اعلام خلاف واقع انصراف نامزد‌ها توسط رسانه‌های همگانی شامل ابزار‌های چاپی، الکترونیکی یا دیجیتال یا تمام شبکه‌های رسانه‌ای که محتوای نوشتاری، شنیداری، دیداری یا تلفیقی از آنها در معرفی یا قابل دسترسی برای عموم مردم است، ممنوع و جرم انگاری شده است.
او با اشاره به اینکه سرعت انتشار و بازنشر شایعات و اخبار جعلی پیرامون انتخابات در شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود تا کاربران بدون آگاهی از صحت و سقم مطلب آن‌ها را انتشار دهند، گفت: انتشار محتوای مجرمانه نیز برابر قانون جرم است.
وی از کاربران خواست قبل از انتشار یا بازنشر یک خبر پیرامون هر کاندیدای انتخاباتی از درستی و صحت آن مطمئن شوند و برای این کار رجوع به رسانه‌های رسمی حداقل کاری است که کاربران باید انجام دهند.
پلیس فتا با رصد شبانه روزی فضای سایبری هر گونه محتوای مجرمانه در خصوص انتخابات را بلافاصله احصا و ضمن تشکیل پرونده جهت برخورد قانونی به مراجع قضایی ارسال خواهد کرد.
او از نامزد‌های انتخاباتی خواست که به حامیان و ستاد‌های انتخاباتی خود در خصوص انتشار شایعات و اخبار جعلی پیرامون دیگر نامزد‌ها گوشزد کرده و قوانین تبلیغات در فضای مجازی را رعایت کنند.
کارشناسان پلیس فتا به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان است. کاربران در صورت مواجهه با موارد مشکوک، موضوع را از طریق وب‌سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir و یا شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات
  • افزایش شمار جان باختگان بارندگی شدید در برزیل
  • اعتراضات دانشجویان در آمریکا تحول بسیار عظیم جهانی است
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • بی‌بی‌سی از جنازه نیکا شاکرمی چه می‌خواهد؟
  • افزایش آمار بازداشت معترضان به ۲هزار نفر در دانشگاه‌های آمریکا
  • مسئولان و فعالان رسانه‌ای کشور باید آرایش تهاجمی بگیرند
  • ادعای ارتباط رامین یکتاپرست با سپاه تکذیب شد
  • تکذیب خبر فوت پزشک طرحی در جاسک